O NAMA

Dobrodošli u Mobile Solutions

Višedecenijsko iskustvo u razvoju softvera iz oblasti geoinformatike i razvoju lokacijski baziranih servisa utkani su u ideju o osnivanju firme Mobile Solutions. Smatramo da LBS scenario kakav je satelitsko praćenje vozila i monitoring vozila (eng. Fleet Management) treba da bude zasnovan na dobro organizovanom sistemu koga čine pouzdani podaci, sofisticiran softver i ljudi posvećeni poslu, koji će korisniku ponuditi usluge kroz jednostavan i lako razumljiv korisnički interfejs. Zato smo razvili MobTrack:24 – sistem za praćenje i monitoring vozila, koji se odlikuje kvalitetom i pouzdanošću. Od 2008. godine poverenje nam je poklonilo više od 250 kompanija iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i Mađarske. Postali smo jedan od lidera u ovoj oblasti u Srbiji, a pored sopstvene prodajne mreže naš sistem kao uslugu nude i dva telekomunikaciona partnera: T-Mobile Crna Gora (Crnogorski Telekom), čiji smo ekskluzivni partner u Crnoj Gori i Telenor Srbija. Zahvaljući timu eksperata iz oblasti geoinformatike i lokacijski baziranih servisa, razvojnom timu MapSoft-a, kao i tehničkoj podršci Mobile Solutions, u stanju smo da rešimo specifične i složene zahteve korisnika.

Vizija

Da usluge zasnovane na lokaciji približimo što širem krugu korisnika.

Misija

Da do vizije stignemo korak po korak, tako što ćemo u skladu sa prioritetima, pažljivo birati one koji su tehnološki, organizaciono, ekonomski i poslovno zreli i ostvarivi.

Tim
Tim eksperata iz oblasti geoinformatike i lokacijski baziranih servisa
mr Miloš Vojinović
Suvlasnik
Vođa projekta razvoja sistema MobTrack:24
dr Dragan Mihajlović
Suvlasnik
Razvoj sistema za praćenje vozila, u delu koji se odnosi na korišćenje prostornih podataka
dr Željko Cvijetinović
Suvlasnik
Razvoj sistema za praćenje vozila, u delu koji se odnosi softversku arhitekturu aplikacije
Momir Mitrović
Suvlasnik
Razvoj sistema za praćenje vozila, u delu koji se odnosi dizajn softvera
Vlada Stošković
Prodaja
Direktor prodaje
Saša Bijelić
Servisno odeljenje
Šef odeljenja tehničke podrške
Dejan Maričić
Šef servisnog odeljenja
Servis GPS uređaja, razvoj i izrada specifičnih elektronskih sklopova koji se koriste za praćenje dodatnih parametara
Nikola Kovačević
IT sektor
Rukovodilac tima za razvoj sistema MobTrack:24
Ivan Pušica
IT sektor
Mape, lociranje objekata korisnika i GIS funkcionalnosti u aplikaciji
Igor Nedeljković
Marketing
Marketing proizvoda i kontakt sa strateškim partnerima
Tanja Jovanović
Sektor opštih poslova
Rukovodilac sektora
Slobodan Simić
Servisno odeljenje
Servis GPS uređaja

Ko su naši klijenti...

Klijenti kažu o nama...

Klijenti kažu o nama...
Najbolja preporuka su iskustva naših korisnika...
 • BRANTNER Saša Mirosavljev
  Uvođenjem sistema MobTrack:24 dobili smo bolji uvid u način koriščenja vozila, optimizovali dnevne aktivnosti, sada imamo mogućnost da u realnom vremenu reagujemo na situacije koje se dešavaju. Dispečeri  u Novom Bečeju i Kovačici prate realizaciju dnevnih planiranih aktivnosti, a menadžment kompanije je upoznat sa realnim podacima o korišćenju vozila. Sve ovo uticalo je da se naša vozila koriste na ekonomičniji način, da se dnevni zadaci izvršavaju u predviđenom roku što je dovelo do podizanja kvaliteta usluge koju nudimo korisnicima.
 • IM Topola Milan Nikolić
  Nagomilane teškoće u vezi sa kontrolom rada naših vozila kojima prevozimo sopstvene proizvode tražile su neodložna rešenja. Nismo optimalno koristili vozila, jer nismo imali mogućnost da u realnom vremenu sagledamo gde su nam sva vozila, šta i kako rade, kuda su prošli, gde i koliko dugo stoje, kolika je temperatura u tovarnom prostoru u svakom trenutku, koliko se puta i gde otvaraju vrata tovarnog prostora, ima li izmena zadate maršute, koliko je goriva potrošeno, kako biti efikasan i donositi brže odluke? Izabrali smo sistem MobTrack:24 firme Mobile Solutions i rešili sve gore navedene probleme. Svim firmama kojima je bitan kvalitetan prevoz osetljive robe toplo preporučujem sistem MobTrack:24.
 • CARNEX Rajko Glušac
  Kompanija „Carnex“ je veliki sistem za proizvodnju hrane koji poseduje sopstveni vozni park. Usled velikih transportnih troškova, želje da poboljšamo kontrolu nad vozačima, popravimo kvalitet usluga, a da u isto vreme smanjimo troškove, još 2009. godine smo počeli da tražimo nekoga ko može da nam pruži uslugu koja bi zadovoljila sve naše potrebe. Između brojnih ponuđača odlučili smo se za firmu Mobile Solutions. Njihovim sistemom za praćenje MobTrack 24 smo u potpunosti zadovoljni, jer se drastično smanjila potrošnja goriva, nema nepotrebnih stajanja, naša roba je uvek pravilno rashlađena, jer nema otvaranja vrata komore bez potrebe i još mnogo drugih stvari u organizaciji transporta. Dakle, rešili smo sve naše probleme u oblasti upravljanja voznim parkom. Preporučujem svakom ko ima sopstveni vozni park, a želi da reši probleme transporta saradnju sa firmom Mobile Solutions.
 • FLORIDA BEL Milan Matić
  Tokom uspešne saradnje koju sam ostvario tokom rada u kompaniji Florida Bel sa firmom Mobile Solutions izdvojio bih par ključnih aspekata koji su ovu saradnju i primenu Mobtrack:24 izdvojili u odnosu na ostale provajdere i naše poslovanje podigli na viši nivo. Pre svega profesionalnost i dostupnost zaposlenih. U savremenom poslovanju vrlo je važno imati prave ljude za prava pitanja koju su vam na raspolaganju 24h. Izveštavanjem na dnevnom nivou, u željenoj formi, podignuta je analitika na viši nivo i samim tim uočeni su problemi i mogućnosti optimizacije procesa. Kompatibilnost i potencijalne mogućnosti koje pruža sistem su od velike važnosti zbog eventualnih sistemskih unapređenja. Na kraju bih izdvojio pouzdanost koja je od ključne važnosti za svaki sistem i koja je svakako uvek odlika izbora dobrog inženjera koji će težiti da njegov sistem bude maksimalno pouzdan.